Wat

Uw Hofnar helpt organisaties te veranderen. De verandercoaches van Uw Hofnar ondersteunen het management om veranderingen door te voeren. Bijvoorbeeld fusies, reorganisaties, een andere manier van werken of talentontwikkeling van medewerkers.

Onze dienstverlening is gebaseerd op de principes van de Creatiespiraal van Marinus Knoope in combinatie met systemisch werken en boerenverstand. De hoofdgroepen zijn verandercoaching, (team)training en executive coaching. Enkele voorbeelden van gerealiseerde trajecten in de afgelopen 10 jaar:

Fusie van organisaties

Twee organisaties samenvoegen is een flinke opgave. Zeker als de verschillen groot zijn. Aan ons de vraag om twee overheidsorganisaties samen te voegen inclusief verhuizing.

Er was veel weerstand bij de medewerkers, vooral van de kleinere organisatie met een veel informelere cultuur. In dit soort gevallen werkt een hofnaraanpak uitstekend. Om veel voor elkaar te krijgen kreeg de verandercoach de bevoegdheden om de algehele leiding over te nemen van de kleine organisatie. Daarna richtte hij in de nieuwe organisatie een afdeling in om de continuïteit van de projecten en diensten te garanderen.

Het was complex en het was een groot avontuur, omdat de verandercoach de vrijheid nam om allerlei heilige huisjes af te bouwen en mee te werken aan een nieuw bouwwerk. Het ging om vertrouwen geven en nemen en vooral mensen motiveren en uitdagen.

Nadat de nieuwe afdeling ingericht was en de transitie compleet ging het stokje over naar de organisatie.